TÜBİTAK, KOBİ’lerin ihtiyaçlarına yönelik araştırma projelerini destekleyecek

TÜBİTAK, KOBİ’lerin Kapasitelerini Artırmak İçin Kolektif Araştırma Projelerini Destekleyecek

TÜBİTAK, KOBİ’lerin rekabet öncesi kapasitelerini artırmak için kolektif araştırma projelerine destek verecek. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, TÜBİTAK’ın “Cornet (Collective Research Networking) 39.” çağrısı açıldı.

Desteklenecek projelerin akademi ortağı tarafından KOBİ ihtiyaçları doğrultusunda yapılması ve çıktıların birden fazla KOBİ’nin faydalanabilecek şekilde yaygınlaştırılması bekleniyor.

En az iki üye ülkenin yer aldığı işbirliği projelerini destekleyen çağrı, uluslararası başvurularda her ülkeden üçer paydaşın yer alması şartıyla 26 Mart’a kadar açık kalacak.

Uluslararası ve ulusal başvuruların yapılabileceği çağrı kapsamında, Türkiye’de bulunan yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri, kamu kurumları “http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/” adresinden başvurularını gerçekleştirebilecek.

Başvuru Detayları

AR-GE ve inovasyon faaliyetlerinin yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri, kamu kuruluşları gibi araştırma kuruluşları tarafından gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Proje konularının, bir KOBİ şemsiye kuruluşu tarafından belirlenmesi ve üyelerin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurması bekleniyor.

Başvurularda en az üç KOBİ’den oluşan bir “kullanıcı grubu” tanımlanması ve bu grubun proje ekibinin çalışmalarını yönlendirmesi gerekiyor.

Projenin süresi en fazla 24 ay olacak ve talep edilen katkı proje başına 180 bin avroyu aşamayacak.

Yürütücü kuruluş başına yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri ve kamu kurumları için en fazla 125 bin avroya kadar ödenek sağlanabilecek.

Yurt içi ve dışı bilimsel toplantılara en fazla 116 bin lira, çalışma ziyaretleri ve network faaliyetlerine ilişkin seyahatlere ise en fazla 195 bin lira ödenek istenebilecek.

Yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri ve kamu kurumları kabul edilen bütçeler üzerinden yüzde 100 desteklenecek.

Proje yürütücülerinin ilgili alanlarda uzmanlık derecesine sahip olması gerekmektedir.

Burs miktarı ücret karşılığı çalışmalara bağlı olarak değişiklik gösterecek ve 5 bin 250-40 bin 660 lira arasında olacaktır.

Related Posts

Bir ilde daha taksi ve dolmuşa zam geldi

Zam furyası devam ediyor. Yozgat’ta şehir içi dolmuş ücretleri öğrenci 15 liradan 20 liraya, kent kartlı biniş 20 liradan 25 liraya, kredi kartlı biniş 25 liradan 32 liraya yükseltildi. Öğrenciler bir saat içerisinde, vatandaş ise 30 dakika içerisinde ücretsiz aktarma yapabilecek.

Faizsiz kredi yarışı kızıştı, bankalar kesenin ağzını açtı: İşte faizsiz kredi veren 6 banka ve şartları

Faizsiz kredi yarışı mobilde başladı Akbank, QNB Finansbank, Enpara, İş Bankası, DenizBank ve TEB gibi büyük bankalar, Temmuz ayına özel “faizsiz kredi” kampanyalarını duyurdu. Yeni müşteri olan herkes, dijital kanallar üzerinden sıfır faizli kredi …

Mazot koptu gidiyor: Litresi 55 TL’yi aştı

Akaryakıt fiyatları yeniden alev aldı. Döviz kuru, ham petrol fiyatları ve ÖTV artışları derken; 9 Temmuz itibarıyla motorine gelen 1,20 TL’lik yeni zamla birlikte, litre fiyatı birçok şehirde 55 TL’nin üzerine çıktı.

Sberbank 10,5 milyar dolar kar elde etti

Sberbank’ın net karı yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artarak 826,6 milyar rubleye (yaklaşık 10,5 milyar dolar) çıktı.

Tüketiciyi “korsan gözlükçülerden” koruyacak düzenleme yolda

TBMM’de görüşmeleri devam eden kanun teklifiyle, optisyen-gözlükçü işletmelerinin faaliyette bulunmalarına ilişkin esaslar düzenlenirken, sektör, bu düzenlemeyle korsan optisyenlerin önlenmesini bekliyor.

Akaryakıtta fiyat değişti: Motorine zam geldi

Motorin fiyatlarına 1 lira 16 kuruşluk zam geldi. Zamlı fiyatlar bugünden itibaren pompalara yansıdı. Brent petrol fiyatındaki dalgalanma, iç piyasada akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. İstanbul, Ankara ve İzmir’de güncel motorin ve benzin fiyatları belli oldu.