TOBB Başkanı’ndan Türkiye ekonomisi açıklaması

Hisarcıklıoğlu’dan Türkiye Ekonomisi Üzerine Önemli Açıklamalar

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) tarafından “2025 Turizm Başkenti” olarak seçilen Erzurum’da gerçekleştirilen Palandöken Ekonomi Forumu’nun ikinci gününde yapılan “Türkiye’nin Yatırım Ufku: Fırsatlar ve Gelecek Vizyonu” özel oturumuna moderatörlük yapan Hisarcıklıoğlu, oturuma küresel iş camiasından katılımcıların olduğunu belirtti.

Hisarcıklıoğlu, “Son dönemde yaşanan karmaşalara rağmen, Türkiye’nin ekonomisi sürekli büyüme gösteriyor. Milli gelirimiz geçen yıl rekor seviyeye ulaşarak 1,3 trilyon dolara yükseldi. Türkiye’nin sunduğu fırsatlar ve gelecek vizyonu göz önüne alındığında, ülkenin ekonomik potansiyeli oldukça yüksektir” dedi.

Üretim ve İhracat Kapasitesinde Türkiye’nin Önemi

Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin dünya genelinde birçok sektörde Avrupa’nın ana tedarikçisi konumunda olduğunu vurgulayarak, üretim ve ihracat kapasitesinin lider seviyede olduğunu belirtti. Ülkenin sahip olduğu üretim çeşitliliği ve pazar çeşitliliği, Türk girişimciliğinin gücünün bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye, dünya genelinde rekabetçi bir şekilde ürün ve hizmet sunan nadir ülkeler arasındadır.

Hisarcıklıoğlu ayrıca, özel sektörün artık sadece yerel aktör olmanın ötesine geçtiğini ve Türkiye’nin geniş coğrafyada önemli bir üretim ve ihracat kapasitesine sahip lider ülke konumunda olduğunu belirtti.

“Büyüme hikayemizi tüm dünyaya gösterebilmeliyiz. Yeşil ve dijital dönüşüme öncelik verilmesi, küresel rekabet gücümüzü artırmak adına büyük önem taşımaktadır” diyen Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin 15 yıldır kesintisiz bir ekonomik büyüme gösterdiğini ve geleceğe dair umutlu olduğunu belirtti.

Ekonomi yönetiminin kararlı duruşu ve rasyonel politikaların yanı sıra, yeşil ve dijital dönüşüme odaklanarak küresel rekabet gücünü artırmanın önemli olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin gelecekteki potansiyelinin parlak olduğunu ifade etti.

Related Posts

Doğal gaza bir zam daha geliyor

5 Nisan’da elektrik tarifelerinde yüzde 25 fiyat artışına gidilirken, doğal gazdaki yüzde 20 ila 24,2 oranındaki zamlar ise sanayi tipi aboneler ve elektrik üretim santralleri ile sınırlı tutulmuştu. Enerji yönetimi, konut abonelerini de kapsayacak şekilde doğal gaz tarifelerine ciddi bir zam yapmaya hazırlanıyor.

Bakan Yumaklı: Hububat üretiminde yüzde 13’lük artış bekliyoruz

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Hububat alanlarında ÇKS kayıtlarına göre; bir önceki yıla göre 2,7 milyon dekar artış ve tüm tarım alanlarında 4 milyon dekar artış tahmin ediyoruz. 3 yıllık açıkladığımız üretim planlaması sonunda ise hububat üretiminde yüzde 13’lük artış bekliyoruz” dedi.

TOKKDER Başkanı Yaşa, araç kiralamalarında yaşanan mağduriyetler konusunda tüketicileri uyardı

TOKKDER Yönetim Kurulu Başkanı Kağan Yaşa, “Yurt çapında tanınan ve ana iş alanı araç kiralama olan kurumsal markaların tercih edilmesi tüketicilerin sorunsuz ve memnuniyet verici hizmet almasını sağlayacaktır.” dedi.

Kentsel dönüşümde hızlı ve başarılı sonuç almanın yolu doğru sözleşmeden geçiyor

Depremin yine gündemin ilk sırasına oturduğu megakentte hukukçular, kentsel dönüşümün hızlı ve güvenli şekilde tamamlanabilmesi için sürecin avukat denetiminde ve doğru sözleşmeyle yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Ticaret Bakanlığı’ndan deprem fırsatçılarına ceza

Ticaret Bakanlığı, İstanbul’da meydana gelen depremler neticesinde deprem çantası ve çadır denetiminde bulundu. Fahiş fiyat uygulayanlara ceza kesileceği açıklandı.

Faiz artışı sonrası kredi kartı kullanımında rekor! Tüketici tercihlerini değiştiriyor

Faiz oranlarındaki artış yurttaşları kredi kartlarına yönlendirdi. Kredi kartı ve kredili mevduat hesabı kullanımı hızla arttı. Bu eğilim, önümüzdeki dönemde de devam edebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir