Bakan Uraloğlu’ndan teslim edilmeyen kargo açıklaması: ‘Geldik ama evde yoktunuz’ dönemi sona erdi

“`html

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan Önemli Açıklamalar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 15. Uluslararası Elektronik Haberleşme ve Posta Düzenleyicileri Konferansı’nda düzenlenen oturumda önemli bildirilerde bulundu. Bu anlamlı etkinliğe, 18 farklı ülkenin düzenleyici kurumlarının yetkilileri ve Avrupa Posta Hizmetleri Düzenleyicileri Grubu’nun mevcut başkanı Robert Mourik ile 2021 yılda bu grupta başkanlık yapmış olan Michel Van Bellinghen katıldı. Bakan Uraloğlu, “Elektronik haberleşme ve posta sektörü, ilk etapta birbirinden ayrı görünen unsurlar olarak algılansa da, dijital çağın etkisiyle bu iki alan arasında önemli ve sinerjik bir bağ oluşmuştur.” şeklinde konuştu.

Bakan UraloğluOnline alışverişte yeni dönem başlıyor: Bakanlık duyurdu

Dijitalleşme, yapay zeka, otomasyon ve büyük veri gibi günümüzün önde gelen kavramları, artık sadece belli sektörleri değil, hayatın her alanını aktif bir şekilde dönüştürmektedir. Bakan Uraloğlu, “Evimizde, ofislerimizde veya gündelik yaşamda teknolojinin getirdiği değişikliklerin hissedilmediği bir an dahi kalmamıştır. Bu dönüşümdeki en önemli motivasyon kaynağı yapay zeka, sadece teknik bir dönüşüm sunmanın ötesinde, ekonomik ve sosyal boyutlarıyla dünya çapında tartışılan önemli bir hazine konumundadır.” dedi.

Türkiye’nin dev firması tarih oluyor!Türkiye’nin köklü şirketi bu karar ile gündemi sarstı!

Önümüzdeki Yıl 5G Mobil İletişim Hizmetleri Başlıyor

2024 yılı itibarıyla Türkiye’de internet kullanım oranının yüzde 86’yı fazlasıyla geçtiğini ve mobil internet kullanıcı sayısının 80 milyonu aştığını ifade eden Uraloğlu, “Fiber internet abone sayımız da 8 milyonu geçmiştir. Son on yılda, fiber altyapımız yıllık ortalama yüzde 10 büyümeyle 605 bin kilometreyi geride bırakmıştır. Bu durum, Türkiye’nin dijitalleşme açısından ne kadar kararlı olduğunu ve altyapısını güçlendirmede ne kadar başarılı olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.” sözleriyle devam etti.

Tek Platformda Erişim: Mobil, Sabit İnternet ve Sabit Telefon Tarifeleri

Elektronik haberleşme ve posta sektörlerinin köklü tarihleri ve dijital dönüşüm dinamikleriyle birleşerek büyük bir değişim yaşadığını belirten Uraloğlu, “İnternet, yapay zeka, robotik ve büyük veriler gibi yenilikler, sektörü küresel ölçekte yeniden şekillendirmektedir. Bakanlığımız ve BTK’nın vizyonu doğrultusunda, sektörün gelişimi adına önemli adımlar atılmıştır.” dedi.

Uraloğlu, işletmecilerin artan yatırımlarının ve insan kaynağındaki büyümenin, yeni ihtiyaçlara yönelik daha hızlı ve kapsamlı çözümler üretildiğinin bir göstergesi olduğunu ifade etti ve ayrıca şu vurguyu yaptı:

“Bu süreçte attığımız her adım, olumlu sonuçlar vermektedir. Örneğin, Dünya Bilgi Toplumu Zirvesi Ödülleri’nde ‘Bilgi ve Birikime Erişim’ kategorisinde yer alan Tarife Karşılaştırma projemiz, ilk beş arasında yer alarak dikkat çekmiştir. Bu projeyle, vatandaşlarımız mobil ve internet tarifelerini kolaylıkla karşılaştırabilecektir. Artık e-Devlet kapısı üzerinden 13 büyük sağlayıcının tarifeleri şeffaf şekilde görüntülenebilecek.”

Posta ve Ticaretin Temel Taşı

Uraloğlu, tarihsel olarak sosyal bağları güçlendiren en eski hizmetlerden biri olan postanın önemine de dikkat çekti ve “Posta, gelişim süreciyle birlikte sadece mektup taşımacılığından öteye geçerek, bilgi akışının, ticaretin ve kamu hizmetlerinin taşıyıcısı olmuştur. Antik Pers döneminde milattan önce 6’ncı yüzyılda oluşturulan ilk düzenli posta ağı, günümüzdeki uluslararası posta hizmetlerinin temellerini atmıştır.” diye belirtti.

Dijital Dönüşümde Türkiye’nin Rolü

Uraloğlu, Türkiye’nin Evrensel Posta Birliği’nin kurucu üyesi olarak dünya posta sisteminde önemli bir konumda bulunduğunu vurguladı ve “Ayrıca, Avrupa Posta Hizmetleri Düzenleyicileri Grubu içinde daimi gözlemci olarak sektörel gelişmeleri titizlikle takip ediyoruz. Birleşmiş Milletler’in Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) kapsamında da etkin bir rol üstlenmektedir.” dedi.

Dijitalleşme ile Yeni Modeller

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin bilgi ve iletişim teknolojileri alanındaki başarılı standart belirleme çalışmaları ve dijital dönüşüm politikalarıyla önemli bir aktör haline geldiğini söyledi: “Dijitalleşme, siber güvenlik ve yapay zeka gibi alanlarda ITU’nun karar alma süreçlerinde aktif rol alıyoruz.”

Uraloğlu, günümüzde kargo süreçlerinin ve teslimatların daha şeffaf hale geldiğine dikkat çekerek, “Pandemi döneminde uygulamaya aldığımız ‘teslimat kodu sistemimiz’, süreçleri daha verimli yönetmemizi sağladı; ‘Geldik ama evde yoktunuz’ devri sona erdi. Şimdi, teslimatlar çok daha güvenilir ve kullanıcı dostu hale getirildi.” ifadelerini kullandı.

Sonuç olarak, Türkiye’de e-ticaret ve posta sektörlerindeki büyüme eğilimleri oldukça dikkat çekici bir seviyeye ulaştığını belirten Uraloğlu, “Ticaret Bakanlığı’nın E-Ticaret Sektör Raporu’na göre, e-ticaret hacmi 2023’te yüzde 61,7 büyüyerek 2024 yılı sonunda 3 trilyon lirayı geçecektir.” dedi.

“`

Related Posts

Yüzde 50 indirim kuyruğu kaosa döndü! Şok görüntüler: Saatlerce beklediler

Kentteki bir AVM’de yeni açılan züccaciye mağazası, tüm ürünlerde geçerli yüzde 50 indirim kampanyasını sosyal medya üzerinden duyurdu. Kampanyaya büyük ilgi gösteren vatandaşlar, mağaza açılmadan saatler önce alışveriş merkezi önünde toplandı …

Biyodizel teklifi piyasayı ateşledi: Soya fasulyesi fiyatlarını uçuşta

ABD Çevre Koruma Ajansı’nın 2026 ve 2027 yıllarını kapsayan yeni biyodizel kullanım hedefleri, cuma günü tarım emtia piyasalarını hareketlendirdi. Soya fasulyesi vadeli kontratları, 25 ila 28 sent arasında yükselerek haftayı artıda kapattı. Özellikle …

70 yıllık kozmetik devi finansal darboğazda: Yeniden iflas sürecine girdi

Türkiye’nin köklü kozmetik markalarından Hunca, yaşadığı mali sıkıntılar nedeniyle konkordato talebinde bulundu. 1957 yılında kurulan ve zamanla geniş ürün gamıyla uluslararası arenada da bilinir hale gelen şirket, ekonomik dalgalanmalar ve yüksek …

İsrail’in İran’a saldırmasından sonra petrol fiyatları uçuşa geçti

Petrol fiyatları, İsrail’in İran’a saldırı düzenlemesinin ardından yüzde 7’den fazla yükseldi.

Emekli promosyonlarında son durum: Hangi banka ne kadar ödüyor?

Emekli promosyonlarında hangi bankalar öne çıkıyor? Promosyon tutarları nasıl karşılaştırılıyor? En yüksek ödeme hangi bankadan alınıyor? 2025 haziran ayı kampanyalarında neler var? İşte ayrıntılar…

İnşaat maliyetinde 3 ayın yüksek seviyesi

İnşaat maliyet endeksi, Nisan 2025’te bir önceki aya göre yüzde 1,67, geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 22,69 oranında yükseldi.