EIC Accelerator Eğitimi Düzenlendi

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) Karadeniz Bölgesi koordinatörlüğünü yürüttüğü Avrupa İşletmeler Ağı (AİA) Karadeniz Projesi kapsamında, ODTÜ Teknokent iş birliğiyle, iş dünyasının temsilcilerine yönelik Avrupa Yenilikçilik Konseyi Hızlandırıcı Programı (EIC Accelerator) Eğitimi düzenlendi.

STSO koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren Avrupa İşletmeler Ağı (AİA) Karadeniz Projesi kapsamında, Oda üyelerine yönelik eğitimler devam ediyor. Program kapsamında, Orta Doğu Üniversitesi (ODTÜ) Teknokent iş birliğiyle, Avrupa Yenilikçilik Konseyi Hızlandırıcı Programı (EIC Accelerator) Eğitimi düzenlendi. Yılın ilk eğitim programında, iş dünyasının temsilcileriyle buluşan ODTÜ Teknokent EEN2EIC Sorumlusu Hakan Keskin, ‘EIC Accelerator Programı ve başvuru süreçleri’, ‘destek bilgilendirme’, ‘mülakat aşaması’ ve ‘iyi uygulama örnekleri’ hakkında sunum yaptı.

Düzenlenen eğitimin önemine işaret eden STSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Bilindiği gibi odamız, Avrupa İşletmeler Ağı Projesi’nin koordinatörlüğünü yürütmekte. Proje kapsamında da sık sık eğitimler düzenleyerek, üyelerimizle bir araya geliyoruz. Yılın ilk eğitimi de bunlardan biri. Katılımcılar düzenlediğimiz eğitimle birlikte Avrupa’da yenilikçi projelerini desteleyecek fırsatları keşfetme fırsatı buldu. EIC Accelerator programı, yüksek riskli ve yenilikçi projelere sahip KOBİ’lere ve girişimcilere finansal destek sağlar. Özellikle, pazar oluşturabilecek veya büyük ölçekte dönüştürücü etki oluşturabilecek yenilikler geliştiren şirketlere odaklanır. Programın amacı teknolojik veya iş modeli olarak yenilikçi projelerin pazarla buluşmasını sağlayıp, radikal teknolojilerin ticarileştirilmesi, erken aşama projelerde finansal risklerin azaltılmasına yardımcı olup risklerin azaltılması ve KOBİ’lerin küresel pazardaki rekabet gücünü arttırmaktır. Sektör sınırlandırılması bulunmayan EIC Accelerator programı kapsamında prototip geliştirme, test, doğrulama ve pilot projeler gibi faaliyetler için finansman, sermaye desteği, danışmanlar ve mentörler tarafından rehberlik ve potansiyel iş ortaklarına ve yenilikçi ekosistem aktörlerine erişim desteği sağlanmaktadır. Yıl boyunca değişik başlıklardaki eğitimlerle üyelerimizle bir araya gelmeye devam edeceğiz” dedi. – SAMSUN

Related Posts

Emekliler 2026 yılına kadar bu faturayı ödemeyecek

Artan yaşam maliyetleri karşısında zorlanan emeklilere yönelik sosyal destek adımları hız kesmeden devam ediyor. Karabük Belediyesi, 2026 yılana kadar emeklilerin su faturalarını ücretsiz kullanacağını açıkladı. Bu uygulama, Türkiye genelinde …

Bir ilde daha taksi ve dolmuşa zam geldi

Zam furyası devam ediyor. Yozgat’ta şehir içi dolmuş ücretleri öğrenci 15 liradan 20 liraya, kent kartlı biniş 20 liradan 25 liraya, kredi kartlı biniş 25 liradan 32 liraya yükseltildi. Öğrenciler bir saat içerisinde, vatandaş ise 30 dakika içerisinde ücretsiz aktarma yapabilecek.

Faizsiz kredi yarışı kızıştı, bankalar kesenin ağzını açtı: İşte faizsiz kredi veren 6 banka ve şartları

Faizsiz kredi yarışı mobilde başladı Akbank, QNB Finansbank, Enpara, İş Bankası, DenizBank ve TEB gibi büyük bankalar, Temmuz ayına özel “faizsiz kredi” kampanyalarını duyurdu. Yeni müşteri olan herkes, dijital kanallar üzerinden sıfır faizli kredi …

Mazot koptu gidiyor: Litresi 55 TL’yi aştı

Akaryakıt fiyatları yeniden alev aldı. Döviz kuru, ham petrol fiyatları ve ÖTV artışları derken; 9 Temmuz itibarıyla motorine gelen 1,20 TL’lik yeni zamla birlikte, litre fiyatı birçok şehirde 55 TL’nin üzerine çıktı.

Sberbank 10,5 milyar dolar kar elde etti

Sberbank’ın net karı yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artarak 826,6 milyar rubleye (yaklaşık 10,5 milyar dolar) çıktı.

Tüketiciyi “korsan gözlükçülerden” koruyacak düzenleme yolda

TBMM’de görüşmeleri devam eden kanun teklifiyle, optisyen-gözlükçü işletmelerinin faaliyette bulunmalarına ilişkin esaslar düzenlenirken, sektör, bu düzenlemeyle korsan optisyenlerin önlenmesini bekliyor.