LGS birincisi İrem, dünyanın en iyi 7 üniversitesinden kabul aldı

“`html

Başarılarla Dolu Bir Gelecek: Bahçeşehir Koleji’nden Tam Burs Kazanan Öğrenciler

Bahçeşehir Koleji’nde eğitim gören ve görme engellilere yönelik yapay zeka projeleri ile göz dolduran İrem Deniz Küçükköse, LGS Türkiye birincisi olarak 7 prestijli üniversiteden tam burs kazanma başarısını gösterdi. İrem’in yanı sıra, aynı okuldan 223 öğrencinin, dünya genelindeki saygın üniversitelerden toplamda 883 kabul aldığı belirtildi. Bu kabul sayılarının 482’sinin, dünya sıralamasında ilk 200’de yer alan üniversitelerden geldiği vurgulandı.

Bahçeşehir Koleji’nde Öne Çıkan Başarılar

Bahçeşehir Koleji, Türkiye’nin farklı şehirlerinde yer alan liseleri aracılığıyla 223 öğrencisinin, dünyanın önde gelen üniversitelerinden 883 kabul aldığını açıkladı. Bu başarıların 482 tanesi, Stanford, Oxford, Imperial, Brown ve Columbia gibi dünyanın ilk 200 sıralamasındaki üniversitelerden geldi. Başarı gösteren öğrenciler arasında Diyarbakır Hevsel Fen ve Teknoloji Lisesi’nden Yağmur Delal Cengiz, İzmir 50. Yıl Fen ve Teknoloji Lisesi’nden Mehmet Cem Yedekçi ve Kemerburgaz Fen ve Teknoloji Lisesi’nden İrem Deniz Küçükköse yer alıyor. Bu öğrenciler, hazırladıkları yenilikçi projelerle kendilerini nasıl göstermeyi başardıklarını paylaştılar.

LGS Türkiye Birincisi İrem, Dünyanın En İyi Üniversitelerinden Tam Burs Kazandı

Bahçeşehir Koleji Kemerburgaz Fen ve Teknoloji Lisesi’nin LGS Türkiye birincisi İrem Deniz Küçükköse, Princeton, Pennsylvania Üniversitesi (Jerome Fisher M&T Programı), UC Berkeley (EECS), Johns Hopkins, Georgia Tech (CS), UC Santa Barbara ve Drexel Üniversiteleri’nden tam burs ile kabul aldı. Lise hayatı boyunca teknoloji alanında birçok projeye imza atan Küçükköse, özellikle görme engelliler için geliştirdiği yapay zeka destekli ‘Braill-E’ kabartma ekranı ile dikkatleri üzerine çekti. Aynı zamanda ‘Soruların Sesi’ adında bir sosyal girişim kurarak, Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği içerisinde örnek soruları seslendirme projesine de öncülük etti. STEM alanında cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırmak için kurduğu GirlSTeam ile kızlara kodlama eğitimi veriyor.

“Ülkemi Gururlandırmak İçin Elimden Geleni Yapacağım”

Küçükköse, dünyanın önde gelen üniversiteleri için yoğun bir çalışma döneminden geçtiğini belirtti. “Şu an tercih aşamasındayım. Gittiğim kurumda potansiyelimi en iyi şekilde kullanarak ülkemi gururlandıracağıma söz veriyorum. Benim gibi hayal dostu birçok öğrenci var. Onlara en büyük tavsiyem; araştırmaktan ve yardım istemekten çekinmemeleri. Süreç zor, fakat imkansız değil” şeklinde konuştu.

Ailesinden Uzakta Büyük Başarılar Elde Etti

Bahçeşehir Koleji İzmir 50. Yıl Fen ve Teknoloji Lisesi’nden Mehmet Cem Yedekçi de, Stanford, Columbia, California Berkeley ve Georgia Tech gibi önde gelen üniversitelerden kabul aldı. Kendi başarısından dolayı büyük bir gurur duyduğunu ifade eden Yedekçi, “Bartın’da doğdum ve ilk eğitimimi Bahçeşehir Koleji’nde tam burslu olarak aldım. LGS’de yüzde 5’lik dilime girmenin gururunu yaşıyorum. Ancak 900 kilometre uzakta tek başıma yaşamayı göze alarak Bahçeşehir Koleji İzmir’de okuma kararım, bana büyük bir kazanç sağladı. Bu süreçte kazandığım sorumluluk ve disiplin, akademik gelişimimde büyük bir katkı sağladı” dedi.

Karadeniz’den Silikon Vadisi’ne Uzanan Başarı Hikayesi

Mehmet Cem Yedekçi, yapay zeka alanında kendini geliştirerek, Georgia Institute of Technology ve Amherst College’dan profesörlerin rehberliğinde sağlık alanında akademik araştırmalar gerçekleştirdi. “Kardiyovasküler Rahatsızlıkların Makine Öğrenmesi ile Erken Risk Tespiti” başlıklı makalem uluslararası bir dergide yer aldı. Ayrıca, 2024 yılına ait Uluslararası Yapay Zeka Olimpiyatları’nda (IOAI) Türkiye milli takımına seçilerek ülkemizi başarıyla temsil etti. Stanford Üniversitesi’nin Code in Place programında dünyanın en genç bölüm lideri olarak görev aldım. Beni en çok heyecanlandıran, dünyanın dört bir yanından öğrencilere bu dersi öğretme fırsatıydı. Hayallerinize ulaşmak için emek ve inanç her kapıyı açar.” diye ekledi.

Prestijli Üniversitelerden Kabul Alan Damla Zerya Aslan

Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencisi Damla Zerya Aslan da, Stanford Üniversitesi’nden kabul almak için sürdürdüğü başarılı eğitim süreciyle hem ailesine hem de okuluna gurur yaşattı. Eczacı olan anne ve babasının etkisiyle bilime olan merakının arttığını vurgulayan Aslan, “Eğitimim sırasında geliştirdiğim ‘Delavo’ projesi ile dünya çapında ödüller kazandım. Bu proje sayesinde pek çok prestijli üniversiteden kabul almayı başardım” dedi.

Başarısızlıkların Getirdiği Öğrenimler

Stanford Üniversitesini seçme nedenini teknolojik fırsatların çokluğu ve Silikon Vadisi’ne yakınlığına bağlayan Aslan, “Başarısızlıklarım bana sabrı ve direnci öğretti. Okulumuzdaki destek ve dayanışma, başarıya ulaşmamda önemli bir rol oynadı. Engeller beni güçlendirdi” diye belirtti.

Hayaller İçin Umut Veren Bir Hikaye

Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü’nden mezun olan Yağmur Delal Cengiz ise The Earth Prize’da elde ettiği başarıların ardından Brown Üniversitesi’nden kabul aldı. Projeleri sayesinde küresel ölçekte değer gördüğünü vurgulayan Cengiz, “Eğitim yolculuğum boyunca yaşadığım deneyimler, hayallerime ulaşma konusunda inancımı tazeledi. Brown Üniversitesi’nde fizik alanında ilerlemeyi hedefliyorum. Hikayemin diğer öğrenciler için bir umut kaynağı olmasını diliyorum” dedi.

Başarıların Arkasında Nitelikli Eğitim ve Güçlü Kadro

Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Koç, üniversitelerden aldıkları kabulleri kutlayarak, “Bu başarı, öğrencilerimizle birlikte onlara rehberlik eden ailelerimizin ve öğretmenlerimizin emeğinin bir yansımasıdır. Lise eğitimimizde uyguladığımız bütüncül yaklaşım, öğrencilerimize önemli bir avantaj sağlıyor” dedi. Öğrencilere kazandırılan yabancı dil yeterliliği ve uluslararası sertifikaların, onları küresel rekabette öne çıkardığını belirtti. Öğrencilere destek veren tüm öğretmen ve idari kadroya teşekkürlerini sundu.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.
Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

“`

Related Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir