Trump etkisi dünyaya yayılıyor: Portekiz’den seçim öncesi sınır dışı hamlesi

Portekiz Hükümeti, 18 Bin Yabancıyı Ülkeden Göndermeye Hazırlanıyor

ABD’deki Başkan Donald Trump yönetiminin göçmenlere yönelik sert politikalarıyla benzer adımlar atan Avrupa ülkelerinden biri de Portekiz. Ülkenin erken genel seçimi için 18 Mayıs’ta sandık başına gidecek olmasıyla birlikte, geçici hükümet yasadışı olarak kabul edilen 18 bin yabancının ülkeden gönderilmesi kararını aldı.

António Leitão Amaro’nun başkanlık yaptığı Bakanlar Kurulu, 18 bin yabancıya ülkeden ayrılmaları yönünde bildirimler göndererek sınır dışı etme sürecini başlatacak. Amaro, ilgili makamların gelecek hafta 4,500 yabancıya ülkeden gönüllü olarak ayrılmaları için 20 günlük bir süre vereceğini açıkladı.

Portekiz’de Sınır Dışı Politikaları Gözden Geçiriliyor

Portekiz’de hükümetin azınlık oylamasını kaybetmesi sonucu erken seçim kararı alınmasının ardından, Portekiz’in işleyen sınır dışı politikalarını gözden geçirme gerekliliği doğdu. Amaro, ülkenin kurallarına uymayan bireyleri ülkeyi terk etmeleri konusunda uyardı ve bu konuda somut adımların atılacağını vurguladı.

Portekiz’de Üç Yılda Üçüncü Erken Genel Seçim

Başbakan Montenegro’nun aileyi hukuk firmasıyla bağlantılı olmakla suçlanması üzerine, hükümetin güvensizlik oyu almasıyla erken seçim kararı alındı. Montenegro’nun liderlik ettiği hükümetin parlamentoda sadece 80 sandalyesi bulunuyor ve 10 gün içinde yapılacak seçim, son üç yılda ülkenin üçüncü erken genel seçimi olacak.

Trump ve Göçmen Karşıtı Politikaları

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın göçmenlere yönelik sert politikaları devam ederken, Meksika sınırındaki güvenliği artırmak için alınan kararlar dikkat çekiyor. Trump, ABD’de doğan göçmen çocuklarına otomatik vatandaşlık veren yasayı değiştireceğini ve sınırdaki düzensiz göçmen akışını durduracağını açıklamıştı.

Trump’ın sınıra bin 500 asker gönderme kararı almasının yanı sıra, El Salvador’da bulunan üst düzey güvenlikli hapishanede çete üyelerinin tutulmasını sağlayan uygulamalar da devam ediyor. Benzer şekilde, Karayip ülkelerinden Dominik Cumhuriyeti de Haitili göçmenleri ülkeye kabul etmemişti.

Related Posts

Netanyahu, İran’da “rejim değişikliğinin mümkün olduğunu” iddia etti

Netanyahu, İran’da “rejim değişikliğinin mümkün olduğunu” iddia etti

Irak Hizbullahı’ndan ‘ABD çıkarlarına saldırı’ mesajı

Irak’ta İran destekli Şii milis gücü Hizbullah Tugayları Genel Sekreteri Ebu Hüseyin Himedavi, ABD’nin İsrail ve İran savaşına müdahil olması halinde “bölgedeki çıkarlarını” hedef alacaklarını duyurdu. Himedavi tarafından yapılan yazılı açıklamada …

Külliye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında güvenlik toplantısı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında güvenlik toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda İran ile İsrail arasındaki çatışmalar ele alındı ve Türkiye’nin muhtemel gelişmelere yönelik hazırlıkları değerlendirildi.

Putin ve Trump arasında İsrail ile İran çatışmasına ilişkin telefon görüşmesi; Putin’den arabuluculuk mesajı

Putin ve Trump arasında İsrail ile İran çatışmasına ilişkin telefon görüşmesi; Putin’den arabuluculuk mesajı

İran Hava Kuvvetlerine yeni atama

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail’in dün Tahran’a düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacızade’nin yerine Tuğgeneral Seyyid Mecid Musevi’yi atadı.

Demir Kubbe Türkiye’de var mı, İsrail hava savunma sistemi Demir Kubbe hangi ülkelerde var?

İsrail’in kısa menzilli füze tehditlerine karşı geliştirdiği Demir Kubbe hava savunma sistemi, 2011’den bu yana ülke genelinde aktif olarak kullanılıyor. Ancak İran’ın İsrail’i hedef alarak ateşlediği füzeler, Demir Kubbe’yi aşarak Tel Aviv’i vurdu. Gelişmelerin ardından gözler Demir Kubbe’ye dönerken Demir Kubbe hangi ülkelerde var, Türkiye’de Demir Kubbe var mı sorularını beraberinde getirdi.