Yurt dışı çıkış harcına zam yapıldı

Yurt Dışına Çıkış Harcı Zammı Resmi Gazete’de Yayımlandı

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan “Yurt Dışına Çıkış Harcı Uygulama Genel Tebliği” ile yurt dışına çıkış harcına zam yapıldı. Yeniden değerleme oranında gerçekleştirilen zamla 500 lira olan harç bedeli, 2025 yılı itibariyle 710 liraya yükseldi.

2024 yılının sonuna kadar geçerli olan 500 lira harç tutarı üzerinden alınan yurt dışına çıkış harç pulları, 10 Ocak 2025 tarihine kadar yapılacak yurt dışı seyahatleri için kullanılabilecek.

Bu zam kararı, yurt dışına seyahat edecek vatandaşlar arasında farklı yorumlara neden oldu. Konuyla ilgili gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

(EKONOMİ SERVİSİ)

Related Posts

Emekliler 2026 yılına kadar bu faturayı ödemeyecek

Artan yaşam maliyetleri karşısında zorlanan emeklilere yönelik sosyal destek adımları hız kesmeden devam ediyor. Karabük Belediyesi, 2026 yılana kadar emeklilerin su faturalarını ücretsiz kullanacağını açıkladı. Bu uygulama, Türkiye genelinde …

Bir ilde daha taksi ve dolmuşa zam geldi

Zam furyası devam ediyor. Yozgat’ta şehir içi dolmuş ücretleri öğrenci 15 liradan 20 liraya, kent kartlı biniş 20 liradan 25 liraya, kredi kartlı biniş 25 liradan 32 liraya yükseltildi. Öğrenciler bir saat içerisinde, vatandaş ise 30 dakika içerisinde ücretsiz aktarma yapabilecek.

Faizsiz kredi yarışı kızıştı, bankalar kesenin ağzını açtı: İşte faizsiz kredi veren 6 banka ve şartları

Faizsiz kredi yarışı mobilde başladı Akbank, QNB Finansbank, Enpara, İş Bankası, DenizBank ve TEB gibi büyük bankalar, Temmuz ayına özel “faizsiz kredi” kampanyalarını duyurdu. Yeni müşteri olan herkes, dijital kanallar üzerinden sıfır faizli kredi …

Mazot koptu gidiyor: Litresi 55 TL’yi aştı

Akaryakıt fiyatları yeniden alev aldı. Döviz kuru, ham petrol fiyatları ve ÖTV artışları derken; 9 Temmuz itibarıyla motorine gelen 1,20 TL’lik yeni zamla birlikte, litre fiyatı birçok şehirde 55 TL’nin üzerine çıktı.

Sberbank 10,5 milyar dolar kar elde etti

Sberbank’ın net karı yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artarak 826,6 milyar rubleye (yaklaşık 10,5 milyar dolar) çıktı.

Tüketiciyi “korsan gözlükçülerden” koruyacak düzenleme yolda

TBMM’de görüşmeleri devam eden kanun teklifiyle, optisyen-gözlükçü işletmelerinin faaliyette bulunmalarına ilişkin esaslar düzenlenirken, sektör, bu düzenlemeyle korsan optisyenlerin önlenmesini bekliyor.